Advertisement
HABERLER ABONE OL

Batı Teksas petrolü, iki haftayı aşkın sürenin en yüksek kapanışına doğru yaklaştı. OPEC'in referans petrol fiyatı varil başına 100 doların üzerine çıktı.

Batı Teksas petrolü, Avrupa hisse senetleri ve euronun, merkez bankalarının teşvikleri devam ettireceği spekülasyonu ile değer kazanması ile birlikte, güniçindeki yüzde 0.6'lık kaybını geri aldı. Brent petrolü, İtalya Başbakanı Enrico Letta'nın yeni hükümeti şekillendirmede sona yaklaşması ile birlikte, son iki haftanın en yüksek kapanış seviyesi yakınlarında işlem görüyor. Hedge fonları, ICE Futures Europe piyasası verilerine göre, yükseliş beklentisine göre açtıkları pozisyon sayısını son dört ayın en düşük seviyesine indirdi.

Middlefart, Danimarka'da, Global Risk Management analisti Michael Poulsen, "Petrol talebinin önümüzdeki aylarda yukarı yönde kıpırdanmasını beklemiyoruz," dedi ve "Brent fiyatları üç haneli rakam civarında temel göstergelerden destek bulmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Haziran vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex piyasası elektronik işlemlerinde, 46 sent ya da yüzde 0.5 yükselerek, varil başına 93.46 dolara kadar çıktıktan sonra, Londra saati ile 12:46'da 93.27 dolara geldi. Kontrat 25 Nisan'da 93.64 dolar ile 10 Nisan'dan bu yana en yüksek kapanışını yaptı. Tüm kontratlarda işlem hacmi, 100 günlük ortalamanın yüzde 1 altındaydı.

Haziran vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 59 sent düşerek varil başına 102.57 dolara kadar indikten sonra 103.11 dolara toparlandı. En yakın vadeli Brent petrolü ile Batı Teksas petrolü arasındaki fiyat farkı, 26 Nisan'daki 10.16 dolardan bugün 9.77 dolara indi.