KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(13:50'de güncellendi)

Euro dolar karşısında, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) 2 Mayıs'taki toplantısında faiz indirimine gidebileceği beklentisinin güçlenmesi ile birlikte, son bir haftanın en yüksek seviyesinden düştü.

Avrupa ortak para birimi, Euro Bölgesi'nde işsizlik oranının rekor seviyeye çıkması ve enflasyonun yavaşlamasının bölgenin resesyondan çıkmakta zorluk çektiği yolundaki işaretlere katkıda bulunması sondası, ikisi dışında 16 önemli para biriminin tümü karşısında değer yitirdi. ABD merkez bankası Fed iki gün sürecek politika toplantısına bugün başlıyor. Yen dolar karşısında yükseldi ve üst üste yedinci aydaki kaybını bir miktar daralttı. Norveç kronu, perakende satışların Mart ayında yatay kalmasının ardından değer kaybetti.

Londra'da Royal Bank of Canada 10'lar grubu Döviz strateji müdürü Adam Cole, "Piyasa bu hafta içinde büyük merkez bankalarından gelecek haberler öncesi gerçekten yerinde sayıyor," dedi ve "Piyasa faiz indirimini büyük ölçüde satın almış durumda" değerlendirmesinde bulundu.

Euro dolar karşısında, 1.3121 ile 19 Nisan'dan buyana en yüksek seviyesini gördükten sonra, yüzde 0.2 düşerek, New York saati ile 06:25'te 1.3069 seviyesine geldi. Euro bu ay yüzde 2 değer kazandı. Avrupa ortak para birimi Japon yeni karşısında yüzde 0.5 değer kaybederek 127.36 seviyesine indi. Japonya para birimi dolar karşısında, yüzde 0.3 yükselerek 97.46 doalr seviyesine çıkmasına karşın, Mart ayının sonundan bu yana yüzde 3.5 değer kaybetti.

Döviz kurlarındaki dalgalanmayı ölçen JPMorgan'ın Global FX Volatility Endeksi 8.8 ile 1 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesine indi.

(13:50'de güncellendi)

Advertisement