Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de imalat sanayi Nisan ayında beklenenden daha yavaş bir hızda genişledi. Bu durum, dünyanın ikinci en büyük ekonomisindeki yavaşlamanın ikinci çeyreğe yayıldığını işaret ediyor.

Ulusal İstatistik Ofisi ve Çin Lojistik ve Satınalma Federasyonu'nun açıkladığı imalat sanayi satınalma yöneticileri endeksi, Nisan ayında, Mart ayındaki seviyesi olan 50.9'dan 50.6 seviyesine düştü. Bloomberg News'un anketine katılan 31 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 50.7 seviyesinde çıkması bekleniyordu. Bu verinin 50 seviyesinin üzerinde çıkması sektörde genişleme olduğunu işaret ediyor.

Avustralya hisse senetleri ve bakır fiyatları, beklenenden kötü çıkan imalat sanayi verisinin Çin'de emtiaya yönelik talebin azalacağı endişelerini artırması sonucu düştü. Bu veri. Çin'de sanayi şirketlerinin karlarının Mart ayında beklenenden kötü çıkması ve ülkenin en büyük hafif metal üreticisi Aluminum Corp. of China Ltd.'nin altı çeyrek üst üste zarar açıklamasının ardından geldi.

Hong Kong'da Standard Chartered Plc Çin araştırma müdürü Stephen Green, "Büyüme ile ve bu zayıf toparlanmadan ne kadar endişe duymamız gerektiği ile ilgili tartışma, muhtemelen Beijing'de yoğunlaşacak," dedi ve bugünkü verinin hayalkırıklığı yarattığını sözlerine ekledi.

Geçen ay HSBC Holdings ve Markit Economics tarafından geçen ay açıklanan imalat sanayi PMI verisi Nisan ayı için 50.5 seviyesinde gerçekleşti. Bu veri Mart ayında 51.6 seviyesindeydi. Nisan ayı için nihai veri yarın açıklanacak.

Büyümedeki yavaşlama, küresel talepteki gevşemenin Asya ekonomilerindeki toparlanmayı sınırlaması ile birlikte, Asya kıtasına yayılıyor. Japonya ve Güney Kore'de sanayi üretimi Mart ayında beklenenden kötü çıktı. Tayvan ekonomisi yılın ilk çeyreğinde ekonomistlerin tahmininin yarısı kadar büyüdü.