Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avustralya'nın hizmet sektörü yerel talebin zayıflamanın satışlar, yeni siparişler ve istihdam üzerinde etkisini hissettirmesiyle Nisan'da son 1 yılın en sert düşüşüne işaret etti.

Australian Industry Group ve Commonwealth Bank of Australia'nın hazırladığı hizmet performansı endeksi Mart'taki 49.6 puan düzeyinden Nisan'da 44.1 puana gerileyerek, daralmanın derinleştiğine işaret etti. Hizmet verisindeki 5.5 puanlık düşüş Nisan 2012'den bu yana en büyüğüne işaret ederken, geçtiğimiz Ocak ayından bu yana büyüme sınırı olan 50 puanın altında geliyor.

Traderlar Avrupa Merkez Bankası Başkanı Glenn Stevens'ın Kasım 2011-Aralık 2012 döneminde toplamı yüzde 1.75'i bulan 6 indirim yapmasının ardından önümüzdeki haftaki toplantısında politika faizini yüzde 2.75 ile rekor düşüğe indirmesini bekliyor. Avustralya hükümeti 14 Mayıs'ta ülkenin zayıf ekonomisini yansıtan vergi kazançlarındaki bozulmanın giderilmesini hedefleyen önlemleri içereceği tahmin edilen bütçesini açıklayacak.

Rakamların şirket güvenindeki yeni güven seviyelerini, hükümetin harcama kesintilerinin gerçek etkisini ve önümüzdeki federal bütçedeki harcama kesintilerine ilişkin korkuları yansıttığını belirten AIG'nin CEO'su Innes Willox, yerel ekonomideki genel zayıflık göz önünde bulundurulduğunda, harcamaları azaltma ve vergi artırmak için doğru bir zaman olmadığını söyledi.