Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çinli otomobil üreticileri ve Fİlipinli emlak şirketlerinin ralli yapmasıyla gelişen piyasalar endeksi son 1 ayın en büyük haftalık kazancına işaret etti. Malezya Borsasındaki hisseler 5 Mayıs'taki seçimlerin öncesinde değer kaybetti. Alliance Global Group Inc., ülkenin 2. yatırım yapılabilir notunu da kazanmasının ardından yüzde 3.9 primlenerek Filipin borsasını yukarı taşıdı. Çinli elektrikli araç üreticisi BYD Co., Shanghai Securities News'in ülkenin yenilenebilir enerjiyle çalışan arabalar için teşvik politikası açıklayabileceği yönündeki haberinin ardından yüzde 4 değer kazandı. Genting Bhd., Singapur'daki biriminin düşük kâr açıklaması sonrasında düşüşe öncülük etti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 kazançla 1,038.92 puana yükseldi. Yatırımcıların hükümetlerin ekonomik büyümeyi desteklemek için daha fazla çaba göstereceğini speküle etmesiyle bu hafta yüzde 1.6 yükselen endeks 29 Mart'tan bu yana en büyük kazancına işaret etti. Avrupa Merkez Bankası dün faizleri rekor düşüğe indirirken, AMB Başkanı Mario Draghi bir başka faiz indiriminin daha olası olduğunun sinyalini verdi. Hindistan bugün büyümesini desteklemek için 3. kez üst üste faiz indirdi. ABD'de bugün açıklanacak olan tarımdışı istihdam verisinin bir önceki aydan daha fazla işe alıma işaret etmesi bekleniyor.

Kilit roldeki ülkelerin parasal genişleme hamlelerinin risk iştahını destekleyebileceğini belirten Midas International Asset Management Ltd.'ın CEO'su Heo Pil Seok, küresel ekonomiden hâlen karmaşık sinyaller gelirken para arzının desteklenmesinin riskli varlıkları yukarı taşıdığını söyledi.

Filipin Borsası yüzde 1.7 ralli yaparak rekora tırmandı. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.5 , Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.1 yükseldi. FTSE Malezya Borsası KLCI Endeksi yüzde 0.9 yükselerek 6 Şubat'tan bu yana en sert düşüşüne işaret etti. Hindistan'ın S&P BSE Sensex Endeksi yüzde 0.4 geriledi.