Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD tahvilleri bugün açıklanan Nisan ayı istihdam verilerinin beklenenden daha iyi çıkmasıyla beraber düşüşünü ilerletti.

10 yıllık ABD tahvil faizleri işsizlik oranının yüzde 7.5'e gerilemesinin ardından bir haftanın zirvesine yükseldi. Gösterge tahvil faizleri, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) politika faizini 25 baz puan düşürmesi ve Fed'şn varlık alımı programının boyutunu artırabileceği veya düşürebileceği açıklamasıyla bu yılın en düşük seviyelerine gerilemişti.

Pittsburgh'da bulunan Federated Investors hükümet tahvil alım direktörü Donald Ellenberger "Bu tarım dışı istihdam verileri tahvil faizlerinin altında bir taban oluşturuyor. Fed ayağını gaz pedalında tutmaya devam ediyor. Bu, tahvil faizlerinin ne kadar yükseleceği konusunda bir yukarı limit belirliyor. Aynı zamanda bu gayet iyi bir istihdam rakamıydı, o yüzden faizlerin ne kadar düşebileceği konusunda bir taban da belirliyor" yorumunu yaptı.

10 yıllık gösterge tahvil faizleri New York saatiyle 08:49'da 7 baz puan yükseldi ve yüzde 1.70 oldu. 1 Mayıs'ta yüzde 1.61'i gören faiz 11 Aralık'tan bu yana en düşük seviyeye dokunmuştu.