KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'deki "Batmasına izin verilemeyecek kadar büyük" bankalarına karşı mücadelesiyle öne çıkan Fed Yöneticisi Daniel Tarullo, bu bankalar için Kongre'nin onayını gerektirmeyecek bir risk kontrol planı ortaya koydu.

Tarullo, toptan fonlama kullanan bankaların sermaye rezervlerinin daha yüksek olması önerisinde bulundu.

Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü'nde konuşan Tarullo, sektördeki başta repo, ters repo işlemlerini finanse eden, kredi ve borçlanma yapan ve marj kredisi şirketlerin kırılganlıklarının sürdüğüne dikkat çekti.

Zorunlulukların tüm finansal kurumlar için geçerli olması gerektiğini savunan Tarullo, kurallar yalnızca bazı tür toptan fonalamalar ya da belirli finansal kuruluşlar için geçerli olursa arbitraj riskinin ortaya çıkacağını dile getirdi.

Tarullo, toptan fonlamalara akınlardan kaynaklanan sistemik risklerin, bu fonlamanın büyük kullanıcılarından birinin zor durumda olması hâlinde arttığının altını çizdi. Batmasına izin verilemeyecek kadar büyük bankalar için bu zamana kadar birçok adımın atıldığını söyleyen Tarullo, regülasyon sorunlarını düzeltmek için daha da fazlasının gerektiğini ifade etti.

Advertisement