Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Borsası, üretici fiyatlarındaki düşüşün derinleşmesiyle enerji ve sanayi şirketlerinin öncülüğünde 5 gündür ilk kez geriledi.

Datong Coal Industry Co. ve Anhui Conch Cement Co. üretici fiyatlarının Mart'ta yüzde 1.9 gerilemesinin ardından Nisan'da yüzde 2.6 düşmesiyle yüzde 2'nin üzerinde değer kaybetti. Gemdale Corp. yüzde 3.1 düşerek, emlak hisselerinin 5 sektör grubu arasında en çok değer kaybetmesine öncülük etti. Çin'in en büyük likör üreticisi Kweichow Moutai Co., Shenyin&Wangup Securities Co.'nun hisselerini tavsiye etmesinin ardından yüzde 3.7 primlendi.

Üretici fiyatlarının, sanayi ürünlerinin talebinin düşük olmasıyla ekonomik toparlanmanın zayıf olduğuna işaret ettiğine dikkat çeken Zheshang Securities Co.'nun stratejistlerinden Wang Weiun, piyasanın son sıçramaların ardından kârları sindirmesinin gerektiğini söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.7 kayıpla 2,231.65 puana geriledi. Endeks dün ihracatın beklentinin üzerinde büyümesinin ardından 27 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesinden kapandı. Tüketici fiyatları da Nisan'da yıllık bazda yüzde 2.4 artış kaydederek, bir ay önceki yüzde 2.1'lik yükselişten hızlanmaya işaret etti.

Şanghay Bileşik Endeksi, ekonomik büyümedeki yavaşlamanın kazançlara zarar vereceği endişesiyle 6 Şubat'taki  zirvesinin yüzde 8.3 altında seyrediyor. Endeks bu yılki  tahmini kazançların 9.7 katından işlem görerek 7 yılın ortalaması olan 17.5 katının altında kalıyor.