Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası, ekonominin yılın ilk çeyreğinde büyümeye dönmesinin ardından politika yapıcıların ekonomideki güçlenme işaretlerini değerlendirmeleri ile birlikte, varlık alım programında değişikliğe gitmedi. Banka ayrıca yüzde 0.5 ile tarihinin en düşük seviyesindeki politika faizini de değiştirmedi.

Yeni çeyrek dönem ekonomik tahminlerin ellerinde bulunması ile birlikte, İngiltere Merkez Bankası'nın Para Politikası Komitesi, Bloomberg News'un anketine katılan 44 ekonomistin biri dışında tümü tarafından tahmin edildiği üzere, varlık alım hedefini 375 milyar serlinde (584 milyar dolar) tuttu.

Bu karar, Başkan Mervyn King'in yerini 1 Temmuz'da Kanada Merkez Bankası Başkanı Mark Carney'e bırakmadanönce, sondan bir önceki toplantısında alındı. Nisan ayı için bazı anketler ekonomik toparlanmanın ivme kazandığını gösteriyor, ancak Avrupa Merkez Bankası'nın geçen ay faiz indirimine gitmesine neden olan Avrupa'daki sorunlar ilave teşviklere yönelik duruma destek sağlayabilir.

Londra'da Investec Securities ekonomisti Philip Shaw, "Son veriler, komite üzerinde ekonomi konusunda şimdi birşeyler yapmaları gerektiği yolundaki baskının bir kısmını giderdi" dedi ve "Ekonomi yılın ilerleyen dönemlerinde hız kazanmak yerine, düşük hızda ilerliyor görünürse, ilave teşviklere yönelik beklentiler güçlenebilir" değerlendirmesinde bulundu.