KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, gösterge endekslerinin üst üste rekor seviyelere tırmanışının ardından bugün büyük bir değişikliğe uğramadı.

News Corp., üçüncü çeyrek kâr verilerinin analistlerin beklediğinden yüksek geldiğini açıklaması sonrasında Avustralya işlemlerinde yüzde 2.9 yükseldi. Groupon Inc. (GRPN), ilk çeyrek satışlarının tahminleri aşmasıyla birlikte yüzde 12 oranında bir sıçrayış gerçekleştirdi. ABD'nin en büyük video oyunu üreticisi Activision Blizzard Inc., yılın ikinci yarısı için tedbirli olduklarını söylemesiyle birlikte Almanya işlemlerinde yüzde 6.5 düşüş yaşadı.

Standard & Poor's 500 Endeksi (SPX) vadelileri, gösterge endeksinin dün üst üste beşinci işlem gününü de rekorla geçirmesinin ardından bugün New York saati ile 07:24'te yüzde 0.1 gerileme yaşayarak 1,627 puan oldu. Dow Jones Industrial Average vadeli kontratları bugün 9 puan, yani yüzde 0.1, düşerek 15,053 puana indi.

Bank of America Corp. şef yatırım stratejisti Michael Hartnett, "Hisselerde bir erime olma riski büyük ve giderek yükseliyor." diyerek ekledi; "Pozisyon alma, fiyat hareketleri, politika ve belirli bir bantta seyreden ekonomi bütünleşerek aşırılığa neden olabilir."

ABD hisseleri dün, şirketlerin kâr verilerinin analistlerin tahminlerini geçmesi ve Dow Jones'un 15,000 puanın üzerine çıkarak kırdığı rekoru genişletmesi sonucunda ralli yaptı. S&P 500 Endeksi, merkez bankalarının iyimser yaklaşımları ve ekonomik büyümeyi desteklemek adına teşviklerde bulunmaya devam etmeleriyle birlikte bu yıl içerisinde yüzde 14 oranında artış gösterdi. Gösterge endeksi beşinci boğa piyasası yılına girdi.

Advertisement