Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:55'te güncellendi)

Avrupa hisse senetleri ve ABD endeks vadeli kontratları, ABD'de perakende satışların Nisan ayına beklenmedik bir şekilde yükselmesinin ardından düşüşünü durdurdu. Petrol değer kaybederken, Japon yeni dolar karşısında, Ekim 2008'den bu yana ilk kez 102 seviyesinin ötesine değer kaybetmesinina rdından kayıplarının bir kısmını geri aldı.

Stoxx Europe 600 Endeksi New York saati ile 08:32'de yüzde 0.2 aşağıda seyrediyordu. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, spot endeksin geçen hafta rekor seviyede kapatmasının ardından yüzde 0.2 geriledi. Yen dolar karşısında güniçinde 102.15 seviyesine kadar düştükten sonra, yüzde 0.3 gevşeme göstererek 101.93 seviyesine geldi. İtalya'nın 10 yıl vadeli tahvilleri, Hazine'nin 8 milyar euroluk (10.4 milyar dolar) borçlanma kağıdı satışının ardından, üç baz puan yükselerek yüzde 3.97'ye çıktı. Petrol yüzde 0.5 değer kaybetti ve altın yüzde 0.8 düştü.

ABD'de perakende satışlar Nisan ayında yüzde 0.1 yükseldi. Çin'de bugün açıkanan sabit sermaye yatırımları geçen ay beklenmedik bir şekilde yavaşlama gösterirken, sanayi üretimi beklenenden daha iyi çıktı. G-7 politika yapıcıları, haftasonu İngiltere'de gerçekleştirdikleri toplantıda, yendeki düşüşü kabul ettiklerini işaret ettiler, ancak Japonya'nın stratejisini incelediklerini ve bunun para birimleri üzerindeki etkisini gözleyeceklerini kaydettiler.

Amsterdam'da BNP Paribas Investment Partners stratejisti Joost van Leenders, "Bir süre düzeltme olacağını düşünüyoruz," dedi ve "Piyasaların büyük bölümü ekonomiler tarafından değil likidite ile yön buluyor. Ve henüz bunu görmedik" şeklinde görüş bildirdi.

(15:55'te güncellendi)