Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İtalyan tahvilleri bugün açıklanan raporlarda ülkede Nisan ayında sanayi üretiminin düştüğünü ekonominin daraldığının görülmesi üzerine düştü.

10 yıllık İtalyan tahvil faizleri bugünün verilerinin ülkede resesyonun derinleştiği endişelerini artırmasıyla beraber Nisan ayından bu yana en yüksek seviyeye doğru tırmandı. İspanyol tahvilleri ilerlemesini 2. güne taşıdı. Euro Bölgesi tahvilleri ise Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin ekonominin büyümeye tekrar döneceğini açıklaması üzerine geçtiğimiz hafta düşüş yaşadı.

Londra'da bulunan Sunrise Brokers LLP sabit getiri araştırma direktörü Gianluca Ziglio, "İtalya'da verilerin ardından biraz negatif bir tepki olduğu görülüyor. Veriler aslında oldukça kötüydü, bu da tahviller üzerinde bir baskı yaratıyor" dedi.

10 yıllık İtalyan tahvil faizleri 2 baz puan yükselirken, Londra saatiyle 12:09'da yüzde 4.21 oldu. Faizler 6 Haziran'da yüzde 4.39'a kadar yükselerek 5 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü. Mayıs 2023 vadeli yüzde 4.5'lik tahvilin fiyatı 0.16 düştü ve 102.655 oldu.

İtalyan sanayi üretimi Nisan ayında yüzde 0.3 düşerek, Mart ayının yüzde 0.9'luk düşüşünü devam ettirdi. Ekonomi ise bir önceki 3 aya oranla yüzde 0.6 düştü.