Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

-S&P, ABD'nin not görünümünü yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, azalan mali riskleri işaret ederek ABD'nin AA+ olan kredi notu görünümünü negatiften "durağan"a çevirdi.

Dünyanın en büyük kredi derecelendirme kuruluşu olan S&P, Ağustos 2011'de ABD'nin kredi notunu AAA'dan AA+'ya gerileterek küresel hisse piyasalarında çalkantıya yol açmış ve ABD hazine tahvil faizlerini rekor düşük seviyelere göndermişti. 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 0.74 düşerek o zamanlar rekor seviye olan yüzde 1.67'ye inmişti. Faiz bugün yüzde 2.18.

-Fed/Bullard: Düşük enflasyon QE'nin süresini uzatabilir

Federal Reserve St. Louis Başkanı James Bullard, merkez bankasının hedefi olan yüzde 2'nin altında enflasyonun "agresif" para politikasının devam edeceği anlamına geldiğini söyledi.

Montreal'de gerçekleşen bir panelde yapacağı konuşmanın metninde Bullard, "İşgücü piyasası şartları geçtiğimiz yazdan bu yana gelişme gösterse de, şaşırtıcı derecede düşük enflasyon oranı Komite'nin agresif para politikasını devam ettirme kararını vermesine yol açabilir" ifadelerini kullandı.

-AMB/Coeure: Gerekirse AMB daha fazla araç kullanabilir

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu üyesi Benoit Coeure, politika yapıcıların durağan bir performans sergileyen ekonomiyi daha hızlı canlandırabilmek için daha fazla önlemler alabileceğini fakat henüz bir karar verilmediğini dile getirdi.

Viyana'da gazetecilere konuşan Coeure, "Vermek istediğimiz mesaj zor zamanlarda bütün seçenekleri aklımızda tutmak gibi bir görevimizin olduğudur. Fakat buna rağmen kendimizi körü körüne bu görevlerden birine vermiyoruz" ifadelerini kullandı.

-ABD hisseleri "S&P" sonrası dalgalı seyrediyor

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin en büyük iki günlük artışı sonrasında S&P tarafından ABD'nin not görünümünün yükseltilmesiyle kazanç ve kayıp arasında dalgalanıyor.

S&P 500 Endeksi, gün içerisindeki yüzde 0.3'lük kayıpları sildikten sonra yüzde 0.1 yükselerek New York saati ile 12:40'ta 1,645.30 puana geldi. Dow Jones endeksi 0.79 puan, yani yüzde 0.1 artışla 15,257.91 puan oldu. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 14 altında seyretti.

-Avrupa hisseleri yatay seyretti

Avrupa hisse senetleri, Japonya ekonomisinin ilk çeyrekte ilk açıklanan veriye göre daha hızlı büyürken, Çin'de ihracat büyümesinin yavaşlaması ile birlikte, gün içinde kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandıktan sonra büyük bir değişiklik yaşamadan kapandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den az düşerek, günü 295.22 puandan kapattı. Endeks gün içinde Standard & Poor's tarafından ABD'nin not görünümünün yükseltilmesi sonrasında yüzde 0.3 kadar yükselmişti.