Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in teşviklerini azaltacağı endişelerinin gevşemesi ve ABD'den gelen verilerin beklentileri aşmasıyla Tokyo Borsası dünkü düşüşünden sıçradı. Hisseler Nomura Holdings Inc. ve Fidelity Worldwide'ın da ülkenin borsasının yeni zirvelere tırmanacağını söylemesinin ardından da destek buldu.

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota Motor Corp. yüzde 1.1 değerlendi. Gayrimenkul ve kamu hizmeti hisseleri, Topix Endeksi'ndeki 33 hissenin 32'sinin yükselişine öncülük etti. Ağır ekipman üreticisi Heavy Industries Ltd., Mitsui Engineering&Shipbuilding Co. ile birleşme görüşmelerini sonlandırması ve başkanının işine son vermesinin ardından  yüzde 3 tırmandı.

Topix Endeksi yüzde 1.7 kazançla 1,062.01 puana çıkarak 4 gündür ilk kez yükseldi ve bu haftayı yüzde 0.5 kazançla sonlandırmaya yöneldi. Nikkei 225 Endeksi, 22 Mayıs'taki zirvesinden yüzde 20 düşerek dün ayı piyasasına girmesinin ardından bugün yüzde 2.4 artışla 12,746.14 puana yükseldi.

Nomura'nın Tokyo'daki stratejistlerinden Juichi Wako, psikolojik olarak piyasada düzeltmenin sonuna doğru gelindiği algısının hakim olduğunu dile getirdi.

Nikkei 225 Endeksi 23 Mayıs'ta dibe vurarak, dün itibariyle ayı piyasasına girdi. Hisseler yendeki güçlenme, Fed'in tahvil alımlarını azaltacağına ilişkin endişeler ve Abe'nin büyüme stratejilerinin uygulanmasındaki gecikmelerden kaynaklanan hayal kırıklığının ötürü sert satış gördü.