Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Milli İradeye Saygı” mitinginde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer Türkiye fotoğrafı görmek isteyen varsa, uluslararası medyaya rağmen görmek isteyen varsa, fotoğraf burada" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Dünyanın her yerinde meydanlara çıkan, bize dualarını esirgemeyen kardeşlerimi İstanbul'dan selamlıyorum. Avrupa'nın onlarca kentinde, Amerika Birleşik Devletleri'nde, Ortadoğu'da, Asya'da bizi bağrına basan, bizim için sokağa çıkan, bizim için için hayır dualarını gönderen, yollayan tüm kardeşlerimi, tüm dostlarımızı İstanbul'dan yürekten selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Uluslararası medya bunu da gizleyin olur mu

"Uluslararası medya bunu da gizleyin olur mu. Hadi bakalım BBC bunu da gizle, CNN bunu da gizle, Reuters bunu da gizle. Günlerdir yalan haberler ürettiniz. Türkiye'yi dünyaya farklı gösterdiniz. Siz yalanlarınızla baş başa kaldınız" diyen Erdoğan, "Bu millet sizin dünyaya tanıttığınız millet değil. Bu millet samimi. Bu millet gece tencere tava çalan bir millet değil" dedi.

Parklar asla işgal altında olamaz

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Halk diyorsa ki; Biz Taksim'e şehir müzesi istemiyoruz. Şehir müzesini de yaparken Gezi Parkı'nı yakıp yıkmayacağız, ağaçları kesmeyeceğiz. Oradaki 600 ağacın yaklaşık 500'ünü yine orada kullanacağız. Kalan 100'ünü ise oradan söküp müzenin çevresine ve yayalaştırma alanının içine kullanacağız. 
Ne deseler beğenirsiniz. Çoğu dedi ki: 'Güzel'... Güzelse o zaman hemen dedim bu akşam, gider gitmez, söyleyin Gezi Parkı'nı boşaltsınlar. Çünkü Gezi Parkı belli bir grubun parkı değildir. Gezi Parkı tüm istanbul halkının, tüm meydana gelenlerin parkıdır ve bu parklar asla işgal altında olamaz. Benim sabrım buraya geldi. Boşalttınız boşalttınız. Boşaltmadığınız takdirde, bedeli ne olursa olsun, Kılıçdaroğlu'na rağmen, terör örgütlerine rağmen burayı boşaltacağız dedim'' ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, "Türkiye'yi tanımaktan aciz parlamentoların kararlarıyla mahkum edilebilecek bir ülke hiç değildir. Avrupa Birliği Parlamentosu bizimle ilgili bir karar almış. Haddini bil ya, haddini bil. sen Türkiye ile ilgili karar almaya yetkili misin ya? Daha ilk gün ne dedim, 'Sizin aldığınız kararı tanımıyoruz' dedim. Ve aldıkları kararı kendilerine iade ettim" diye konuştu.

Faiz lobisi çok iyi ortaya çıktı

Başbakan Erdoğan, "Tabi bunlar bugüne kadar güdülen iktidarlara alışmışlardır. Güdüyorlardı, istedikleri gibi hükümet kuruyorlardı bu ülkede. İstediklerini indiriyorlardı, istediklerini getiriyorlardı" İfadelerini kullanarak, İşte bazı medya kuruluşları aynı oyunun içindeler, aynı numarayı yapıyorlar ama hepsi turnusol kağıdı gibi ortaya çıktı. Faiz lobisi çok iyi ortaya çıktı" dedi

Biz bu milletin hizmetkarıyız

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Diyorlar ki; 'Sayın başbakan çok sertsin' Bazıları da 'diktatör' diyor. Bu nasıl diktatör ki; sizin gibi o Gezi Parkı'nı işgal edenlerle, samimi çevrecileri kabul ediyor. Böyle bir diktatör var mı ya dünyada ? Tarihinde var mı ? Orada size gösteri yaptırtacak ha, Mümkün mü ? Biz bu milletin hizmetkarıyız hizmetkarı. Biz bu yola öyle çıktık. Biz bütün adımlarımızı sevgi üzerine bina ettik. Kendilerine yargı kararını bekleyeceğimizi söyledik. Ardından halk oylaması yapacağımızı söyledik. Bunun neticesine göre hareket edeceğimizi söyledik."

AA