Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:00'te güncellendi)

Yen dolar karşısında, Çin'de kredi daralmasının ekonomideki yavaşlamayı hızlandıracağı endişesi ile Asya hisse senetlerine iki gündür gelen güçlü satışların ardından artan güvenli liman talebi dolayısıyla, son iki haftanın en düşüğünden toparlandı.

Yen, Çinli bir yetkilinin, merkez bankasının para piyasası faizini yakından izleyeceğini kaydetmesinin ardından, euro karşısında yükselişini üçüncü güne taşıdı. İsveç kronu dolar karşısında, üretici fiyatlarının ekonomistlerin tahmininden daha az düşmesinin ardından, Kasım ayından bu yana gördüğü en düşük seviyeden toparlandı. Dolar Endeksi, iki Fed yetkilisinin dünkü açıklamalarında, para politikasının genişlemeci kalması gerektiğini vurgulaması sonrası, son beş günde ilk kez düştü.

Londra'da Mizuho Corporate Bank Ltd. Avrupa hedge fon satışları müdürü Neil Jones, "Piyasa, Çin kaynaklı açıklamalar ile birlikte, agresif bir şekilde dönüş yaptı," dedi ve "Küresel anlamda bir toparlanma var, ancak bu hareket kırılgan ve insanlar böyle yorumlar duyduklarında sıvışacak," değerlendirmesinde bulundu.

Japonya para birimi dolar karşısında, dün 98.70 ile 11 Haziran'dan bu yana en zayıf seviyesini gördükten sonra, yüzde 0.6 yükselerek, New York saati ile 06:03'te, 97.19 seviyesine geldi. Yen euro karşısında yüzde 0.6 değer kazanarak 127.747 seviyesine çıktı. Dolar euro karşısında fazla değişmeyerek 1.3115 seviyesinde kaldı.

Çin hisse senetleri, bankalararası borçlanma faizlerinin 20 Haziran'da rekor seviyelere çıkmasından bu yana hızlı düşüşler gösterdi. Goldman Sachs, kredi daralmasının büyümeyi olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekerek, Çin'in 2013 yılı büyüme tahminini düşürdü.

(15:00'te güncellendi)