Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'deki nakit sıkışıklığının gevemesi ve ABD'nin GSYH rakamlarını aşağı yönlü revize etmesinin Fed'in parasal genişleme önlemlerini aynı hâliyle devam ettireceği spekülasyonuna neden olmasıyla New York Borsası 2. gününde de artıda seyretti.

Citigroup Inc. ve Bank of America Corp., finansal hisselerdeki rallinin etkisiyle yüzde 0.7 tırmandı. Boeing Co. ve Microsoft Corp. yüzde 2 primlenerek Dow Jones Endeksi'ndeki kazançları devam ettiedi. Barrick Gold Corp. ve Newmont Mining Corp. yüzde 5.9'un üzerinde düşüşle, altın ve gümüşün 34 ayın en düşüğüne gerilemesiyle değerli metal üreticileri arasındaki satışlara öncülük etti.

S&P 500 Endeksi yüzde 1 kazançla 1,603.26 puana çıktı. Endeks 24 Haziran'da 9 haftanın en düşüğüne gerilemesinin ardından 2 günde yüzde 1.9 ralli yaptı. Dow Jones Endeksi de yüzde 1 artışla 14,910.14 puana yükseldi. Amerikan borsalarında 6.6 milyar hissenin el değiştirmesiyle Amerikan borsalarındaki işlem hacmi 3 aylık ortalamayla paralel seyretti.

Son günlerdeki sert satışlardan ötürü şu anda sıçramanın görüldüğünü söyleyen Boston Advisors LLC'nin portföy yöneticilerinden James Gaul, zayıf ekonomik verilerin Fed'in tahvil alımlarını azaltma sürecini yavaşlatacağına işaret etmesinden ötürü piyasanın işine gelebileceğini belirtti.

ABD'de ilk çeyrekteki gayrisafi yurtiçi hasıla yüzde 2.4'ten aşağı yönlü revize edilerek yüzde 1.8'e indirildi.