Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'de harcanabilir gelir yılın birinci çeyreğinde son 25 yılın en sert düşüşünü yaşarken, İngiltere ekonomisi mali krizin ardından daha önce beklenenden daha sert bir düşüş yaşadı.

Londra'da bulunan Office for Naitonal Statistics tarafından açıklanan verilere göre harcanabilir hanehalkı geliri bir önceki 3 aylık periyoda göre yüzde 1.7 düştü. Düşüşün kısmen maaşlarda yaşanan gerilemeden kaynaklandığı da düşünülüyor. Öte yandan raporda İngiltere ekonomisinin yine aynı çeyrekte yüzde 0.3 büyüyerek daha önceki tahminlere paralel gerçekleştiği belirtildi. Bunun yanında İngiltere ekonomisinde yeniden değerlendirilen veriler 2012 yılında çift dipli resesyonun yaşanmadığını gösterdi.

İngiltere ekonomisi birinci çeyrekte büyümeye devam ederken, ikinci çeyrekte de güçlenme işaretleri gösteriyor. Bank of England (BOE) Başkanı Mervyn King bu hafta yaptığı bir açıklamada toparlanmanın "ufukta göründüğü"nü belirtirken, "fakat tam olarak memnun olmak için çok zayıf" ifadelerini kullandı.

Londra'da bulunan Capital Economics ekonomisti Vicky Redwood, "Daha iyi gelen ekonomik haberlerin yarattığı iyimserliğe rağmen, ekonomik toparlanma ivme kazanması için sert zorluklar yaşamaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

ONS tarafından yapılan açıklamada ekonominin 2008 yılında ulaştığı zirveden yüzde 7.2 daraladığını belirtti.