Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Avrupa Yatırım Fonu Yöneticisi Jean-Philippe Burcklen, “Private Equity” Forum'da Bloomberg HT'nin sorularını yanıtladı. Jean-Philippe Burcklen, kurumun Avrupa Yatırım bankalarına bağlı olarak Avrupa bankalarına ve Avrupadaki kurumlara yatırıma ağırlık verdiklerini söyledi.

Burcklen, Türkiye'de özellikle Özel sermaye fonları ve girişim fonlarıyla ilgilendiklerini dile getirdi.

Burcklen, “Avrupa dediğimiz zaman sadece üye ülkelerden değil, aday ülkelerden de bahsediyoruz. Türkiye en önemli aday ülkelerden bir tanesi; çünkü boyutu gereği Polonya'ya eş değer. Türkiye yıllardır gündemimizdeydi. Yönetim fonlarımız var ve sadece Türkiye'ye odaklanan fonlarımız da var” dedi.

Burcklen, Türkiye'nin önemli bir yatırım fırsatı olduğunu, çünkü aile şirketleri açısından zengin olan Türkiye'nin özellikle özel sermaye ve özel fonları çekebileceğini sözlerine ekledi.

Türkiye'nin yeni teknolojiler üretmek adına da fırsatlar barındırdığını da belirten Jean-Philippe Burcklen, “2014'te yeni bir yönetim fonumuz olacak. Bu yeni fonumuz özellikle ortak girişim fonlarına ve teknolojiye odaklanıyor olacak” diyerek ekledi; "Türkiye'nin büyük nüfusu dolayısıyla, ülkedeki tüketici sektörü umut vaad ediyor. Genel olarak söylemek gerekirse, Türkiye'deki çoğu sektörü fırsat olarak değerlendiriyoruz."

 

Arzu Maliki

amaliki@bloomberght.com