KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya ve İtalya tahvilleri Fed'in varlık alımlarına devam kararı üzerine sabit getirili varlıklara olan talebin artmasıyla yükseldi.

10 yıllık İspanyol tahvil faizleri gerileyerek Alman tahvilleriyle aralarındaki farkı en az iki yılın en düşük seviyesine getirdi. 10 yıllık Alman tahvil faizleri Kasım 2011'den bu yana en sert düşüşü gerçekleştirirken, Avusturya, Hollanda ve Fransa tahvilleri ralli yaptı. Federal Açık Piyasa Komitesi tarafından dün yapılan açıklamada aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarının devam edeceği belirtildi. Portekiz tahvilleri Standard & Poor's tarafından ülkenin kredi notunun kesilebileceğinin açıklanmasına rağmen yükseldi.

Frankfurt'ta bulunan Commerzbank AG sabit getirili varlıklar strateji direktörü Christoph Rieger, "Fed her konuda yumuşaktı. Açıkça görülüyor ki Alman tahvilleri başlarda ralliye öncülük edecek ama Fed riskinin aradan çıkmasıyla farklara yönelik görünüm gelişiyor" yorumunu yaptı.

10 yıllık İspanyol tahvil faizleri 8 baz puan düşerek Londra saatiyle 09:11'de yüzde 4.33 oldu. Ekim 2023 vadeli yüzde 4.4'lük tahvilin fiyatı 0.615 düşerek 100.59 oldu. Benzer vadeli İtalyan tahvil faizleri ise 12 baz puan gerilemeyle yüzde 4.27 oldu.

Advertisement