Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD eski başkanı Bill Clinton, yasakoyucuların muhalefetinden ötürü Fed başkanlığından adaylığını çeken Larry Summers'ı savunurken, Janet Yellen'ın Fed başkanlığı için "harika" olacağını söyledi.

"Janet Yellen'ı da arkadaş olarak görüyorum ve onun da iyi bir değerlendirmeyi hakkettiğini düşünüyorum" diyen Clinton, "Bu zamana kadar finansal kriz sonrasındaki her noktada ne olduysa haklı çıktı. Bu nedenle de eğer görevi alırsa, çok mutlu olurum" dedi.

Fed Başkanlığı'na Ben S. Bernanke'nin yerine Janet Yellen'ın gelmesi ihtimali, Senato'daki Demokratlar'ın desteğini kazandı.

New York Senatörü Charles Schumacher, 18 Eylül'de Janet Yellen'ın Fed başkanlığı için mükemmel bir seçim olacağını söyledi.

Bazı Demokratlar, Summers'ın 1999-2001 yılları arasında Clinton'ın başkanlık döneminde Hazine bakanıyken attığı adımları eleştirirken, Clinton, Summers'ı savundu.

Summers konusunda bir taşlama tablosu çizildiğini söyleyen Clinton, "Summers, Başkan Obama'nın depresyona kayan ekonomiyi geri getirme sürecinde merkezi bir görev üstlendi" dedi.