Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcıların para politikasına ilişkin sinyaller bulmak için Fed yetkililerinden gelen konuşmalara odaklanması ve ABD'deki bütçe tartışmalarının etkisiyle Asya Borsaları 4 ayın zirvesinden gevşedi.

Satışlarının yüzde 85'ini deniz aşırı ülkelerde kaydeden Nikon Corp., güçlü yenin Japon ihracatçıların kazanç görünümünü olumsuz etkilemesiyle yüzde 2.3 değer kaybetti. Tuvalet üreticisi Lixil Corp., şirketin Alman banyo fikstürleri üreten Gothe Group'u almak için görüştüğü söylentileri üzerine yüzde 5.1 geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9 kayıpla 140.08 puana düştü. Tüm sektör gruplarının değer kaybettiği endeks Eylül'de, Fed'in teşvik programını aynı hâliyle bırakması ve Çin'in ekonomik verilerindeki istikrar sinyallerinin desteğiyle yüzde 8.5 yukarıda seyrediyor. yen, dolar karşısında 98.73'ten işlem gördü.

ABD'nin mali pozisyonuna dair çirkinleşen tartışmaların piyasalar için en önemli endişe nedeni olduğunu söyleyen White Funds Management'ın yatırım genel müdürü Angus Gluskie, piyasaların Fed'in hızlı hareket etmeyeceğinin farkına varmasından ötürü rahatlamış olduğunu belirterek, tahvil alımlarının yavaş bir şekilde azaltılacağını öngördü.

ABD'de Demokrat Parti Senatörleri Max Baucus ve Patty Murray, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ve Cumhuriyetçi partinin federal hükümeti kapanmanın eşiğine getirdiğini işeri sürdü.