Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu salonunda dün akşam yaptığı konuşma için, "Beklendiği gibi, ikiyüzlülüklerle dolu alaycı bir konuşmaydı" değerlendirmesinde bulundu.

İsrail Başbakanlık basın merkezinden yapılan açıklamada, Başbakan Netanyahu'nun, İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu salonunda yaptığı konuşma hakkında, "Beklendiği gibi, bu ikiyüzlülüklerle dolu alaycı bir konuşmaydı. Ruhani insan haklarından bahsediyor, Suriye'de büyük ölçekli insan katliamına İran güçleri de katılıyor" dediği ifade edildi.

Açıklamada Netanyahu'nun şu sözlerine yer verildi :

"İran, terörü kınadığını söylüyor, oysa İran dünyanın her yerinde terörü kullanmakta. Mantıklı bir insan, petrol zengini bir ülke olan İran'ın yer altında nükleer balistik füzelere yatırım yapmasının elektrik üretimi amaçlı olmadığını kolayca anlayacaktır."

Açıklamada ayrıca, Netanyahu'nun İran liderinin nükleer programı sonlandırmak için herhangi yeni bir öneri getirmediğini söylediği ve "İran bu yolla nükleer silah edinmek için zaman kazanmaya çalışıyor. Uluslararası toplum İran'ı sözleri ile değil, eylemleri ile test etmeli" dediği belirtildi.