Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya 10 yıllık hükümet tahvilleri Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) güçlenen Euro Bölgesi ekonomisine rağmen daha fazla teşvik seçeneklerini değerlendireceği beklentileriyle iki günlük yükselişini korudu.

Gösterge tahvil faizleri Almanya'da Tüketici Güveninin beklentilerin üzerinde iyileşme gösterdiğine dair verilerle beraber 3 haftanın en düşük seviyesini gördü. AMB Başkanı Mario Draghi bu hafta yaptığı bir açıklamada borçlanma maliyetlerinin yükselmesini engellemek adına yetkililerin bankacılık sistemine daha fazla para aktarmaya hazır olduğunu dile getirdi. İtalya'nın iki yıllık tahvilleri 2.5 milyar euroluk sıfır kuponlu tahvil ihalesi öncesinde çok değişmedi.     

Frankfurt merkezli DZ Bank AG analisti Christian Reicherter, "Ekonomik veri görünümü son haftalarda ve aylarda oldukça iyi bir ilerleme gösterdi ama banka kredileri durumuna bakıldığında bir problem daha görünüyor. Gelecek günlerde daha düşük faizler bekleyebiliriz" yorumunu yaptı.

10 yıllık Alman tahvil faizleri çok değişmeyerek Londra saatiyle 09:33'te yüzde 1.84 oldu. Faizler yüzde 1.83'ü görerek 30 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeye kadar geriledi. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2'lik tahvilin fiyatı 101.44 oldu. Ülkenin iki yıllık tahvilleri ise yüzde 0.18 faizle işlem gördü.

Nürnberg merkezli GfK SE tarafından yapılan açıklamaya göre Almanya'da Tüketici Güven Endeksinin Ekim ayında 7'den 7.1'e tırmanması bekleniyor.