KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pacific Investment Management Co.'nun kurucusu Bill Gross, yatırımcıların, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in ABD'nin Aaa kredi notu değerlendirmesine güvenmemesi ve bunun yerine reyting kurubunun rakiplerinin notlarına bakması gerektiğini savundu.

Moody's ve ABD Hazinesi'nin "mutlu bir aile" gibi olduğu benzetmesinde bulunan dünyanın en büyük tahvil fonunun yöneticisi Gross, "S&P, Fitch ve Egan Jones'un  kredi notlarına" güvenilmesi gerektiğini söyledi. Pimco'nun sözcüsü Mark Porterfield, Gross'un Moody's'in önceki gün ABD'nin borç sınırı ve federal hükümetin ödeneklerinin biterek kapanması ihtimaline illişkin duruşuna atıfta bulunduğunu açıkladı.

Kredi kuruluşu Moody's dün ABD'nin Aaa notu ve durağan görünümünü teyit ederek, borç tavanının yükseltilmesini beklediğini söyledi. ABD'nin AAA kredi notunda negatif görünüme sahip olan Fitch Ratings ise ülkenin kredi değerlendirmesinin borç tavanı tartışmalarını göz önünde bulundurduğunu söyledi.

Moody's'in sözcülerinden Michael Adler açıklama yapmayı reddetti.

Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor'S, ABD'nin kredi notunu Ağustos 2011'de borç limitini yükseltme tartışmalarından kaynaklanan sıkıntılara ve hükümetin borç yükünü azaltmak için bir plana sahip olmamasına bağlı olarak AAA'dan AA+'ya indirdi.

Advertisement