Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) uzun yıllar forma giyen ve 2001 yılında All Star seçilen Sırbistan Olimpiyat Komitesi Başkanı Vlade Divac, "Oyun dışı kalacağınız takıma gitmeyin" dedi.

Bosna Hersek Olimpiyat Komitesinin 20. kuruluş yıl dönümü için düzenlenen organizasyonun onur konuğu olan Divac, ''NBA'de, Balkan ülkelerinden çok fazla oyuncu yer almıyor. NBA'de oynayan oyunculara tavsiyem oyun dışı kalacakları takıma gitmemeleri olur. Takımlarınızda yeterince oynayamıyorsanız başka NBA takımına ya da Avrupa kulüplerine gidin çünkü performans ancak oynayarak mükemmelleşir" diye konuştu.

NBA'de Los Angeles Lakers ve Sacramento Kings formalarını giyen Divac, oyuncuların kadroya giremedikleri takımlarda bulunmaları halinde kariyerlerinde düşüş yaşanacağını belirterek, "NBA, büyük bir kapı değil, bir oyundur. Bildiklerinizi ve yeteneklerinizi sadece oynayarak sergileyebilirsiniz. Oynamadığınız zaman kalitenizi hiç kimseye gösteremezsiniz'' ifadelerini kullandı.


- "2017 Kış Olimpiyatları önemli bir fırsat"

1984 Kış Olimpiyatları'na evsahipliği yapan Saraybosna'nın yakın gelecekte yeniden olimpiyatlara aday olabileceğini anlatan Divac, şöyle devam etti:

"2017 Gençlik Kış Olimpiyatları Saraybosna'da yapılacak. Bu, kentimizin yeniden olimpiyatlara aday olması için önemli bir fırsat ancak buna rağmen, bugün her şey ekonomi ile ilişkilendiriliyor. Ekonomimizi sağlamlaştırmazsak, sadece Bosna Hersek'in değil, diğer bölge ülkelerinin de böylesine büyük organizasyonlara evsahipliğinden söz etmemiz mümkün olmaz.''

Slovenya'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası'nı da değinen Divac, şampiyonada Balkan ülkelerinin gösterdiği performanstan son derece memnun olduğunu söyledi. Hırvatistan, Sırbistan ve Slovenya'nın Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandığını hatırlatan Divac, "Bosna Hersek, Karadağ ve Makedonya ise kaliteli takımlar olduklarını gösterdiler. Karadağ ise iyi bir takım ve antrenöre sahip olmasına rağmen, takım içi uyumu sağlayamadı'' diye konuştu.

Vlade Divac, NBA'de Brooklyn Nets forması giyen ve Avrupa Şampiyonası'nda Bosna Hersek formasıyla gösterdiği performansla herkesin beğenisini toplayan Mirza Teletoviç'in çok yetenekli bir basketbolcu olduğunu ve daha fazla süre alabileceği bir takıma transfer olması halinde sahip olduğu yetenek ve kaliteyi de gösterebileceğini sözlerine ekledi.

AA