Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri'nin "Obamacare" olarak bilinen sağlık sigortasına karşı yeni bir hamleye girerek Senato Demokratları ile aralarındaki anlaşmazlığı devam ettirmesiyle hükümetin 3 gün içerisinde kapanma ihtimali daha da arttı.

Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri kısa vadeli bir harcama tasarısını kabul etmek için ne gibi şartlar arayacakları konusunda karar vermek üzere bugün öğlen saatlerinde buluşmaya hazırlanıyor. Oklahoma Temsilcisi Tom Cole bugün anlaşmaya varılarak zaman kazanmak adına bir kaç günlük harcama uzatması yapabileceklerini belirti.

Seçenekler arasında şahısların sağlık sigortalarını kendilerinin satın alması ve bir kaç vergi artışı gibi bazı maddelerin bir yıl ertelenmesi yer alıyor. Senato Demokratları ise hükümeti en az 15 Kasım'a kadar açık tutmayı öngören bir tasarıyı kabul ederken, Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri'nin öne sürdüğü şartları kabul etmeyeceklerini belirtiyor.

Senato çoğunluk lideri Demokrat Harry Reid, "Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri burada neyin söz konusu olduğu ve hükümetin kapanmasından kimin en büyük zarar göreceğini uzun uzun düşünmeliler" yorumunu yaptı.