Advertisement
HABERLER ABONE OL

Honeywell International Inc. ve JetBlue Airways gibi firmaların CEO'ları hükümetin uzun süre kapalı kalması durumunda ekonomik toparlanmanın potansiyel olarak zarar göreceği uyarısında bulundu.

Hükümet, Kongre'nin siyasi kördüğümü çözememesinin ardından dün yaklaşık 800,000 çalışanın işini geçici olarak askıya almaya başladı.

Yeni sağlık sigortası düzenlemesini ağır eleştiren Foot Locker Inc. CEO'su Kenc Hicks bile hükümetin böyle bir anlaşmazlıktan dolayı kapanmaması gerektiğini dile getirdi. Hicks, böylesine zor zamanlarda kendisini göstermeye başlayan kırılgan toparlanmanın sekteye uğrayabileceği uyarısını yaptı.

Bu hafta telefonla bir röportaj gerçekleştiren Hicks, "Yeni gelen düzenlemelerle insanların daha yüksek maliyete daha düşük kalite sağlık sigortası elde etmesinden mutlu muyum? Hayır. Fakat bunun uğruna hükümet kapatılır mı? Ona da hayır" ifadelerini kullandı.

Son 17 yılın ilk kısmi hükümet kapanmasının ekonomik genişlemeden yaklaşık yüzde 1.4 kesinti sağlayabileceği kounşulurken, Janney Montgomery Scott LLC şef sabit getiri stratejisti Guy LeBas bu rakamın hükümetin ne kadar süre kapalı kaldığına bağlı olacağının altını çizdi. Uzun sürecek bir bütçe kavgasının ekonomideki güveni azaltarak otomobil piyasasını soğutacağı ve lüks eşyaların satışını azaltacağı tahmin ediliyor.