Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Logic Advisors'ın teknik analizine göre, altın vadeli kontratları, "çift taban" formasyonunu oluşturduktan sonra, 4. çeyrekte 1,425 dolara sıçrayabilir.

Upper Saddle River, New Jersey merkezli Logic Advisors'ın ortaklarından Bill O’Neill, altın fiyatının son kapanışından yüzde 7.9 tırmanabileceğini söyledi. Altın fiyatları dün, 7 Ağustos'ta 1,271.80 dolardaki ilk tabanının ardından, 1,276.90 dolar ile sekiz haftanın en düşük seviyesine indi. Çift taban formasyonu, bir düşüş, bir sıçrama ve önceki tabana yakın diğer bir düşüş hareketinden oluşur ve genellikle bu taban seviyeleri destek seviyesini işaret eder.

Altın dün, ABD ekonomisinin son 17 yıldaki ilk kapanmasının ardından, Fed'in varlık alımlarını azaltmayı geciktireceği spekülasyonu ile, yaklaşık iki haftanın en büyük çaplı yükselişini gerçekleştirdi. Altın fiyatları, ABD hisse senetlerinin rekor seviyelere çıkması ve enflasyonun ılımlı seviyelerde kalmasının metalin değer koruma çekiciliğini azaltması sonucu, Nisan ayında ayı piyasasına girdi ve bu yıl yüzde 23 düştü.

O’Neill, telefon yoluyla yaptığı değerlendirmede, "Fiyatların 1,270 dolar seviyesinden sıçrama yaptığını gördük ve tabanı bulmuş gibi görünüyor," dedi ve "Siyasi belirsizlik ve fiziki talep de burada destek sağlamalı" yorumunda bulundu.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları 1,929.26 tona kadar inerek Mayıs 2010'dan bu yana en düşük seviyesine indi ve fonlardaki altın varlıklarının değeri bu yıl 60.1 milyar dolar eridi.