Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanyol tahvilleri bugün gerçekleştirilmesi planlanan 3.5 milyar euroluk 2018 ve 2023 vadeli tahvil ihaleleri öncesinde düşüşünü 2. güne taşıdı.

10 yıllık İspanyol tahvil faizleri dün neredeyse son 5 ayın en düşük seviyesine kadar geriledikten sonra tekrar tırmandı. Almanya tahvil faizleri ekonomistlerin perakende satışlarda üst üste 4. ay artış göstermesini beklediği veriler öncesinde düşüşünü 4. güne taşıdı. Bugün açıklanan bir başka veri ise Euro Bölgesi'nde hizmet üretiminin Eylül ayında daha önce beklenenden daha hızlı yükseldiğini gösterdi. İtalyan tahvilleri Başbakan Enrico Letta'nın dün Senato'da güvenoyu almasının ardından çok değişiklik göstermedi.

Londra'da bulunan Credit Agricole Corporate & Investment Bank sabit getiri stratejisti Orlando Green, "İhaleden önce biraz ayrışma var. İhalenin iyi geçmesini bekliyoruz çünkü İtalya gibi diğer ülkelerde siyasi baskının azaldığını gördük. Bu durum risk iştahına yardımcı olacaktır. Faiz seviyeleri şu an gördüğümüz siyasi baskının gevşemesiyle paralellik gösteriyor" yorumunu yaptı.

10 yıllık İspanyol tahvil faizleri 5 baz puan yükselerek Londra saatiyle 09:26'da yüzde 4.30 oldu. Ekim 2023 vadeli yüzde 4.4'lük tahvilin fiyatı 0.375 düşerek 100.84 oldu. Oranlar dün 8 baz puan birden yükseldi.