Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de 3. gününde olan federak hükümetin kısmi kapanmasından ötürü ABD Çalışma Bakanlığı tarımdışı istihdam verisini, önceden belirlendiği üzere bugün açıklamayacak.

Bakanlık, her ayın ilk cumasında açıklanan istihdam raporu için alternatif yayınlanma tarihinin belirlenmediğini söyledi. Tarımdışı istihdam verisi işsizlik oranı ve bordrolu istihdamı içeriyor.

İstihdam raporu, federal hükümet ajansları tarafından, çalışanların ücretsiz izine çıkartılmasından ötürü iptal edilen veriler arasında en önemlisi. ABD Başkanı Barack Obama ve Kongre liderlerinin çarşamba günkü görüşmesinde, bütçe çıkması çözülemedi.

Bakanlığın sitesine göre, tahsislerdeki aksamadan ötürü İstatistik Ofisi veri toplayamayacak, rapor çıkaramayacak ve kamu sorgularını yanıtlayamayacak. Çalışma Bakanlığı sözcüsü Steve Barr, ajansın kapanma süresinde durumu değerlendirmeye devam edeceğini söyledi.

İstihdam verisi Fed'in politikaları ve ekonominin sağlığı için yakından izlenen bir rapor. ABD merkez bankası gösterge faizi işsizlik oranı yüzde 6.5'e gerileyinceye kadar ve enflasyon görünümü yüzde 2.5'in üzerine çıkmadığı sürece sıfıra yakın tutacağını söyledi.