Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve Fotoğraf Sanatı Kurumu tarafından, bu yıl beşincisi düzenlenecek Türkiye Yaban Hayatı Fotoğraf Yarışması'nın konusu, "Memeliler, Kuşlar, Sürüngenler, İki Yaşamlılar ve Böcekler" olacak.

Başvuruları 1-29 Kasım 2013 tarihleri arasında yapılacak yarışmada, birinciye 3 bin 500 lira ödül verilecek.

Türkiye Yaban Hayatı Fotoğraf Yarışması ile ülkede yaşayan yaban hayatı türlerinin doğal yaşama ortamlarında çekilmiş iyi kalitedeki fotoğraflarıyla topluma tanıtılması ve bu yolla Türkiye'de yaşayan yaban hayatı türleri konusunda, toplumun her kesiminde bilgi, duyarlılık, sevgi ve farkındalığın artırılması amaçlanıyor.

Bu yılki konusu "Memeliler, Kuşlar, Sürüngenler, İki Yaşamlılar ve Böcekler" olacak yarışmaya, her yarışmacı en fazla dört adet fotoğrafla katılımda bulunabilecek.

Yarışmaya gönderilen fotoğraflar, Fotoğraf Sanatı Uluslararası Federasyonu (FIAP) tarafından belirlenmiş "Doğa Fotoğrafı" tanımına uygun olacak. Fotoğrafların çekimi sırasında doğaya zarar verecek davranışlardan kaçınılması yarışma etiğinin temelini oluşturacak. Bu bağlamda, memeliler, kuşlar, sürüngenler, iki yaşamlılar ve böceklerin yuva, in ve benzeri yaşam alanlarında yavrularla birlikte görüntülenmesi kabul edilmeyecek. Yaban hayatı türlerinin korkup kaçmasına neden olan davranışlardan özenle sakınılacak. Ayrıca tutsak, yaralı, tedavi altında olan memeli ve kuşların fotoğrafları da değerlendirmeye alınmayacak.

Fotoğraflar 1-29 Kasım 2013 tarihleri arasında yarışma sekreteryasına elden teslim edilecek ya da posta ile gönderilecek.

Birinciye 3 bin 500 lira, ikinciye 2 bin 500 lira, üçüncüye bin 500 lira ödül verilecek yarışmada mansiyon ödülü olarak 750 lira, sergileme ödülü olarak da 100 lira verilmesi kararlaştırıldı.

Ödül, mansiyon ve sergilemeye değer bulunan eserler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde hazırlanacak her türlü tanıtım amaçlı materyallerde ve internet ortamında fotoğrafçının ismi açık olarak belirtilip kullanılabilecek. Kullanım hakkı, eser sahibi ile birlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait olacak.