KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'deki kapanma ve borç limitine ilişkin endişelerin etkisiyle Asya Borsaları düştü; MSCI Asya Pasifik Endeksi geçtiğimiz haftaki kayıplarını genişletti.

Blumont Group Ltd. ve Asiasons Capital Ltd.'ın hisseleri, Singapur Borsası'ndaki kısıtlamaların ardından yeniden işlemlerin başlamasıyla rekor düzeylerde düşüş kaydetti. Sun Hung Kai Properties Ltd., imar şirketinin Hong Kong'taki projesinden kalan birimleri iskontolu satmayı teklif etmesi üzerine yüzde 2.4 değer kaybetti. Fukushima Dai-Ichi nükleer santralinin sahibi Tokyo Electric Power Co. yüzde 7.4 düşüşle kamu hizmeti sektörleri arasındaki kayıplara öncülük etti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9 kayıpla 137.91 puana geriledi. Tüm sektör gruplarının değer kaybettiği endeks geçtiğimiz hafta yüzde 1.2 ile ABD hükümetinin kısmi kapanmasına bağlı olarak 1 aydan uzun süredir ilk kez bir haftayı ekside tamamladu.

ABD'deki durumun normal olmadığına ve belirsizliğin, riskli varlıklardaki yatırımcılar için işleri kolaylaştırmadığına dikkat çeken Sumitomo Mitsui Asset Management Co.'nun Tokyo'daki kıdemli stratejistlerinden Masaru Hamasaki, "ABD temerrüte düşer ve ödemelerini birkaç gün bile geçirirse, piyasa kaos ortamına döner" dedi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner dün Temsilciler Meclisi'nin borç limitini karşılıksız artırmayacağını söyledi.

Advertisement