Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:30'da güncellendi)

Yen, ABD'de yasa yapıcıların borç limitini artırma konusunda anlaşmaya varamayacakları endişeleriyle son 8 haftanın en yüksek seviyesini gördü. 

İsviçre frankı Temsilciler Meclisi John Boehner'in Başkan Obama'ya görüşmelere başlamamasının ülkeyi iflasa sürükleyeceği uyarısı üzerine dolar karşısında yükseldi. Euro ise bölgede Tüketici Güveninin düşmesine rağmen dolar karşısında değer kaybetti. Yeni Zelanda doları ise Maliye Bakanı Bill English'in para biriminin çok güçlü olduğu yönündeki açıklamasının ardından değer kaybetti. 

Royal Bank of Scotland Group Plc Döviz stratejisti Brian Daingerfield, "Washington'un haftasonu bir anlaşmaya yaklaşabileceğine dair bazı umutlar vardı ve piyasalar çok ilerleme olmadığı için hayal kırıklığına uğramış olabilir. Geleneksel güvenli liman olanlar yen ve İsviçre frankı bundan en çok fayda görenler" yorumunu yaptı. 

Yen dolar karşısında yüzde 0.6 değer kazanarak New York saatiyle 08:56'da 96.90 seviyesine yükseldi ve 12 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Japon para birimi yüzde 0.5 yükselerek euro karşısında 131.47 oldu. Euro ise yüzde 0.1 yükselerek 1.3566 dolar seviyesine geldi.