Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hazine tahvilleri Hazine Bakanı Jacob J. Lew tarafından 17 Ekim itibariyle borç limitinin artırılmaması durumunda ülkenin temerrüde düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı uyarısı yapmasıyla beraber geçtiğimiz haftanın düşüşüne son vererek yönünü tekrar yukarı çevirdi. 

Yatırımcılar Cumhuriyetçi lider John Boehner tarafından Obama'nın görüşmeleri başlatmaması durumunda ülkenin temerrüde düşebileceği uyarısının yapılmasıyla beraber güvenli limanlar aramaya başladılar. Hükümet yasa yapıcıların bütçe konusunda bir anlaşmaya varamamasının ardından geçtiğimiz hafta mecburi olmayan hizmetleri sonlandırma kararı aldı ve Federal Reserve tarafından varlık alımlarının devam ettirileceği spekülasyonunun yayılmasına neden oldu. 

Londra'da bulunan Bank of America Corp. sabit getiri stratejisti John Wraith, "Borç limiti riski yükseldikçe tahvillerin faydalandığı ilginç bir durumdayız. Bu olayın er ya da geç çözüleceğine dair güçlü bir inanç var ama içeride büyüme beklentilerini düşürüyor ve Fed'in varlık alımlarını bir süre daha devam ettireceği söylentilerini çoğaltıyor" yorumunu yaptı. 

10 yıllık ABD tahvil faizleri 3 baz puan düşerek Londra saatiyle 09:46'da yüzde 2.62 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 7/32yükseldi ve 98 30/32 oldu.