Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:41'de güncellendi)

ABD'de bütçe krizinin çözülemeyeceği ve ekonomiye zarar vereceği endişeleriyle beraber petrol ve metaller düşerken, dolar yükseliş kaydetti. ABD hisseleri ve tahviller ise Janet Yellen'in Fed tarafından uygulanan teşvikleri hemen bitirmeyeceği iyimserliğiyle çok değişiklik yaşamadı.

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) yüzde 0.9 kayıp yaşayarak New York saatiyle 09:56'da 102.58 dolara kadar ind. Gümüş, bakır ve altın yüzde 1'den daha fazla kayıp yaşayarak S&P GSCI emtia endeksindeki kayıplara öncülük etti. Dün neredeyse son 1 ayın en düşük seviyesinden kapanan S&P 500 endeksi çok değişmeyerek 1,655 puan seviyelerinde seyretti. Bloomberg ABD Doları Endeksi yüzde 0.4 yükseldi.

ABD Başkanı Barack Obama ve Cumhuriyetçi yasa yapıcılar hükümeti tekrar açabilmek için görüşmeleri devam ettiririyorlar. Fed bugün sürpriz bir şekilde varlık alımlarını sabit tutma kararı verdiği 17-18 Eylül toplantı tutanaklarını açıklamaya hazırlanıyor. Fed Başkan Yardımcısı Janet Yellen, Ocak ayında görev dönemi sona erecek olan Ben S. Bernanke'nin yerine görev için önerilen isim oldu.

Sidney'de bulunan White Funds Management Ltd. yönetici direktörü Angus Gluskie, "İnsanlar genel olarak Yellen'in Bernanke'den çok farklı olmayan bir tavır takınacağı tahmininde bulunuyorlar ki bu da piyasalar için destekleyici bir duruş. Piyasalar hükümette kararsızlık ve kavgayı sevmiyor" yorumunu kullandı.

S&P 500 Endeksi geçtiğimiz iki gün boyunca yüzde 2.1 kayıp yaşadı. Endeks dün yüzde 1.2 kaybederek son 6 haftanın en büyük kaybını gerçekleştirdi.

(17:41'de güncellendi)