Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

IMF Başkanı Christine Lagarde, Dünya Banaksı ve Uluslararası Para Fonu Toplantılarının açılışında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Küresel ekonominin 2014 yılında beklediklerinden daha iyi bir performans göstereceğini söyleyen Lagarde, "Küresel ekonomide toparlanma var ancak yavaş seyrediyor" ifadelerini kullandı.

ABD'ye yönelik açıklamalarında Lagarde, parasal genişlemeden çıkış sürecinin kademeli ve kontrollü bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini dile getirdi. Ülkedeki borç tavanı tartışmalarına da değinen Lagarde, "ABD'nin borç tavanını artırmaması küresel ekonomiye ciddi zarar verir" dedi ve ekledi; "ABD politikalarının dünya üzerindeki her ülkeye etkisi var."

İspanya'daki genç nüfus işsizlik oranının yüksek olduğuna dikkat çeken Christine Lagarde, ülkedeki banka yeniden yapılandırılmasının başarılı bir şekilde devam ettiğini sözlerine ekledi.

Lagarde ayrıca Avrupa'da ise bankacılık sektörünün güçlendirilmesi gerektiği yorumunu yaparken , Euro Bölgesi'nde toparlanma işaretleri gözlediklerini belirtti.

Lagarde son olarak daha fazla işbirliğine ihtiyaç olduğunu söyleyerek çağrıda bulundu.