Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Bob Corker, 17 Ekim'de borç tavanına ulaşılmadan önce Kongre'nin önümüzdeki hafta en azından kısa vadeli olarak kısmen kapatılmış hükümeti açacağını ve borçlanma limitini yükselteceğini söyledi.

Gelişmelerde kırılmaların başladığını söyleyen Tenessee eyaletçi  Cumhuriyetçi Senatörü Corker, "17'sine kadar çekişmeler devam ederse şaşırırım. En geç önümüzdeki haftanın ortasında çözülecektir" dedi.

Kapanmaya başından beri karşı çıkan New Yorklu Cumhuriyetçi Peter King ise, Çay Parti'ye yakınlığıyla bilinen Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri'nin Başkan Obama ile savaşı kaybettiklerini ve Kongre'nin yakında açılacağını ve borç tavanının kısa vadeli olarak artırılacağını dile getirdi.

Hükümet politikalarında değişiklik talep etmeyen olası bir harcama planının "ezici bir çoğunlukla geçeceğini söyleyerek, "Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, ihtiyacı olan baskı gücüne sahip" dedi.

King, Boehner önlemleri tabana yaklaştırmazsa da, Temsilciler Meclisi'nin çoğunluğunun, meclisi yasayı oylamaya zorlayacağı bir anlaşmayı destekleceğini belirtti. Temsilciler Meclisi'ni hükümeti koşulsuz açmak zorunda bırakmak için 18 Cumhuriyetçi'nin 200 Demokrat'a katılması gerekiyor.

King, "Eğer bunu yapmamız gerekiyorsa, yaparız ama bu olacak" dedi.