Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hükümetin kapanmasının 13. gününde ABD'de temerrütün önlenmesi ve hükümetin tam kapasite faaliyetlerini yürütebilmesini sağlayacak bir anlaşma planı için dikkatler Senato liderlerine çevirildi.

Amerikan kanalı CNN'e konuşan Maine eyaleti Cumhuriyetçi senatörlerinden Susan Collins, kapalı kapıların ardından yapıcı görüşmelerin yapıldığını dile getirdi.

Collins, Senato Demokratları tarafından dün reddedilen, ancak başarılı bir sonuç için gereken çerçeveyi sunacağını söylediği plan konusunda da iyimserliğini ifade etti. Senatör Collins, "Çok zaman aldıi bu duruma gelmemeliydik, ancak bu hafta bir sonuç alacağımıza inanıyorum" dedi.

Kongre'yi adeta 1 aydır "şeytan"laştıran sorunlar ise aynı şekilde kaldı. Demokratlar, politika değişikliklerinin borç tavanı artışı ve harcama kesintilerine eklenmemesi gerektiği konusunda ısrarcı olurken, kendi içlerinde de ayrılmış bir tablo çizen Cumhuriyetçiler harcama kesintileri ve 2010'da geçen sağlık yasasının revize edilmesini talep ediyor.

Senato'daki görüşmeler aynı zamanda zorunlu harcama kesintileri kapsamındaki harcama kısıtlamalarının da gevşetilmesini kapsıyor.

Kentucky Senatörü Rand Paul, kendisi ve birçok diğer Cumhuriyetçi'nin harcama artışlarının "umutsuz bir çaba" olduğunu söylüyor.

Senato'da Çoğunluk Lideri Harry Reid ve Azınlık Lideri Mitch McConell dün 1 Ekim'de hükümetin kapanmasından bu yana ilk kez görüştü.