Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Binali Yıldırım, Marmaray projesiyle beraber İstanbul tarihinin 8500 yıla kadar uzandığının ortaya çıktığını belirtirken, açılışın 29 Ekim'de gerçekleştirileceğini belirtti.

"Marmaray uluslararası ulaşım koridorunun halkasını oluşturuyor" diyen Bakan Yıldırım, İstanbul'da toplu taşımanın daha çok özendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi ve "İstanbul'da katlanabilir bir trafik hedeflenmeli" ifadelerini kullandı.

Yıldırım altyapıda entegrasyonun tam olarak yapılamadığı için trafik sorunun sürdüğünü belirtirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kent içi trafik yönetimini devralma önerisini desteklediğini ve böylece İstanbul trafiğinin daha yönetilebilir hale gelebileceğini söyledi.

Öte yandan İstanbul'da şu anda raylı sistemin 141 kilometreye çıktığını belirten Ulaştırma Bakanı, "Önümüzdeki 5 yılda raylı sistem 400 kilometrenin üzerine çıkacak" ifadelerini kullandı.

Denizcilik sektörünün uluslararası ekonomideki önemine de değinen Yıldırım, "Dünyadaki ticaretin yüzde 87'si deniz yoluyla yapılıyor. Türkiye, dünya ticaretini taşıyan 30 ülke arasında 15. sırada" dedi. Yıldırım ayrıca AB ile müzakerelerde "Ulaşım ve iletişimde en iyi durumdayız" ifadelerini kullandı.