Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin geçtiğimiz hafta zirve rekoruna ralli yapamsının ardından, yatırımcıların bugün açıklanacak olan şirket kâr verilerini ve yarınki işsizlik verisini beklemeleleri ile, bugün büyük bir değişiklik yaşamadı.

Halliburton Co., gelirlerinin beklentileri aştığını açıklamasının ardından yatay seyrediyor. AT&T Inc. 9,700 adet wireless kulesini Crown Castle International Corp.'a satacağını açıklamasıyla Almanya işlemlerinde yüzde 1.4 yükseldi. JPMorgan Chase & Co. ise bir soruşturma sonucunda 13 milyar ceza ödeyeceğinin açıklanması sonrasında büyük bir değişiklik yaşamadı.

S&P 500 Aralık vadeli endeksi yüzde 0.1'in altında bir artışla New York saati ile 07:33'te 1,737.2 puan oldu. Endeks geçtiğimiz hafta, Google Inc. kâr verisinin beklentileri aşması ev Fed'in parasal teşvikleri azaltma kararını erteleyeceği söylentileri ile Temmuz'dan bu yana en iyi haftalık performansı gerçekleştirdi. Dow Jones vadeli kontratları 4 puan, yani yüzde 0.1'den az yükselerek 15,320 puana geldi.

S&P 500 bu yıl, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin ekonomiyi teşvik etmek için aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarını azaltmaktan kaçınmasıyla yüzde 22 oranında yükselirken, Ekim ayında ise Kongre'nin federal bütçe konusunda anlaşarak temerrütten kaçınması ve 17 yıl sonra ilk defa yaşanan hükümetin kısmi kapanması durumuna son vermesi ile yüzde 3.7 yukarıda.

Londra'da bulunan Daniel Stewart & Co. şef ekonomisti Alastair Winter, "Yatırımcılar er ya da geç bu kutlama havasının ne kadar süreceğini merak etmeye başlayacak. Ekim ayında dolgun kâr alımları mümkün olabilecek" yorumunu yaptı.