Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japan Exchange Group Inc. tam yıllık kâr tahminlerini, analistlerin beklediği düzeyde artırmadı; şirketin hisseleri düştü.

Dünyanın en büyük 2. hisse senedi piyasasının ana Borsa operatörü olan şirket 31 Mart'ta sonlanacak olan mali yılda 22 milyar yen kâr beklediğini açıkladı. Analistler, borsanın kâr tahminlerini 29.1 milyar yene çıkarmasını bekliyordu. Japan Exchange'in net geliri 30 Eylül'de sonlanan 6 aylık dönemde 16.6 milyar yen oldu. Şirketin hisseleri erken saatlerde yüzde 3.3 primlenmesinin ardından yüzde 0.7 düştü.

Japan Exchange,  Tokyo ve Osaka borsalarının Ocak'ta birleşmesinden bu yana neredeyse 3 katına tırmandı. Borsa operatörü şirket, işlem gören hisselerin değerinin geçtiğimiz çeyrekte, mali yılın ilk 3 ayından düşüş kaydettiğini açıkladı.

Borsanın ilk yarı geliri, şirketin kendi kâr tahmini olan 15 milyar yenin üzerinde gelirken, ilk yarıda ciro da 61.7 milyar yen ile Japan Exchange'in kendi tahmini olan 58 milyar yenin üzerinde oldu.

Japan Exchange 31 Mart'ta sonlanacak mali yıl için ciro tahminini 101.5 milyar yenden 105 milyar yene çıkarırdı ve operasyonel kâr tahminini de yüzde 5.5 oranında artırarak 38.5 milyar yene yükseltti. Her iki tahmin de analistlerin tahminlerinin altında oldu.