Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:54'te güncellendi)

Dolar, Fed'in varlık alımlarını bozmadan devam ettireceği beklentileriyle euro karşısında son iki yılın en düşük seviyesini gördü.

ABD para birimi yen karşısındaki kayıplarını kısa bir süreliğine azalttı. Euro ise Japon para birimi karşısında hizmet ve sanayi sektörünün beklenenden az büyüdüğünü gösteren verilerle beraber yükselişini kıstı. Norveç kronu ise merkez bankasının son politikalarından sonra para biriminin zayıfladığını açıklaması ve faiz oranını değiştirmeden sabit tutmasıyla tırmanış gösterdi.

Londra'da bulunan Mizuho Bank Ltd. hedge-fon satış direktörü Neil Jones, "Varlık alımlarının Mart - Haziran 2014 aralığında bir dönemde azaltılacağı görüşü hâlâ hakim. İstihdam verisi daha kötü gelebilirdi o yüzden büyük ihtimalle biraz dolar talebi var yeni başlayan. Aynı zamanda varlık alımlarını azaltma beklentileri konusunda da çok fazla bir etki göstermeyecek" ifadelerini kullandı.

Dolar euro karşısında yüzde 0.3'lük kayıp yaşayarak New York saatiyle 09:30'da 1.3816 dolar oldu. Gün içerisinde 1.3825 seviyesini gördü ve Kasım 2011'den bu yana en zayıf noktaya dokundu. Yen karşısında ise yüzde 0.1 gerileyen dolar 97.30 yen oldu. Euro yüzde 0.2 yükselerek 134.43 yen oldu.

(16:54'te güncellendi)