KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(11:34'te güncellendi)

Hisseler düşüş yaşayarak MSCI Tüm Dünya Ülkeleri Endeksi'nin 3. haftalık ilerleyişini azaltırken, Çin'de yükselen para piyasası oranlarıyla metaller kayıp yaşadı, Yeni Zelanda doları ise değer kaybetti.

MSCI Tüm Dünya Endeksi Londra saatiyle 08:20'de yüzde 0.2 kayıp yaşarken, Japonya'nın Topix endeksi yüzde 2.1 geriledi. Standard & Poor's 500 endeks vadelileri yüzde 0.3 düştü. Yeni Zelanda doları merkez bankası şefinin faizleri artırmak için tereddütlü görünmesi üzerine diğer 16 büyük para birimi karşısında zayıfladı. ABD doları ise euro karşısında iki yılın en zayıf seviyesine geriledi ve yen karşısında da yüzde 0.3'lük kayıp yaşadı. Bakır yüzde 0.6 düştü, gümüş ise yüzde 1.2 değer kaybetti.

Dünyanın en büyük ikinci kamyon üreticisi Volvo 2,000 kişiyi işten çıkaracağını açıklarken, Canon yıllık kâr beklentisini düşürdü. Çin'in bir aylık bankalar arası faiz oranı Haziran ayından bu yana en büyük sıçramayı gerçekleştirdi. Bugün açıklanacak diğer verilerin Almanya'da iş ortamının iyileştiğini göstermesi beklenirken, ABD'de Tüketici Güveni düştü.

Hong Kong'da bulunan Kim Eng Securities satış işlemleri direktörü Andrew Sullivan, "Şirketler kâr açıklıyorlar ama bu kârlar hâlâ reel talep yerine maliyet kesintisinden kaynaklanıyor ve bu da yavaş yavaş yatırımcıları endişelendiriyor. Bir çok insan bu piyasalar hakkında endişeli aslında çünkü yüksek seviyeden işlem görüyorlar ve bu seviyelerde kalabilmeleri için herhangi bir neden yok" yorumunu yaptı. 

Advertisement