Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

VakıfBank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, orta vadeli tahvil ihraç programı kapsamında 500 milyon dolar tutarında yeni bir eurobond ihracı gerçekleştirildi. İşlemin, yatırımcılardan yaklaşık 13 kat talep topladığı ve Türkiye'den yapılan eurobond işlemleri arasında işlem büyüklüğü açısından en çok talep gören eurobond ihracı olduğu bildirildi.

VakıfBank'ın, orta vadeli tahvil ihraç programı GMTN (Global Medium Term Notes) kapsamında Nisan 2013 döneminde gerçekleştirdiği 5 yıl vadeli 600 milyon dolar tutarındaki ihracının ardından, 5 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında ikinci tahvil ihracını gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, söz konusu ihracın dünya çapında önde gelen 430 hesaptan oluşan yatırımcı tabanının ilgisini çekerek güçlü bir talep oluşturduğu belirtildi.

Talebin güçlü olması ihracın, MS+370 baz puan olarak, başlangıç gösterge fiyatından (MS+400 baz puan) 30 baz puan aşağıda, yüzde 5,0 kupon ve yüzde 5,149 nihai getiri oranıyla fiyatlanmasını sağladığına yer verilen açıklamada, ihraç edilen tahvillerin yüzde 26'sı Avrupa, yüzde 33'ü ABD, yüzde 27'si İngiltere ve yüzde 14'ü Asya ve Orta Doğu'ya satıldığı kaydedildi. İhraç edilen tahvillerin yüzde 68'i fon yöneticilerine, yüzde 32'si bankalar ve özel bankalara dağıtıldı.

- Asyalı yatırımcı ilgisi

VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, konuyu ilişkin yaptığı değerlendirmede, eurobond ihracına yoğun yatırımcı ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aydoğan, "Tahvil ihracına gelen rekor talep, Türk bankacılık sektörünün ve bankamızın uluslararası piyasalardaki itibarını, saygınlığını ve yüksek kredibilitesini bir kez daha ispatlamıştır. Volatilitenin arttığı bir dönemde orta vadeli tahvil ihraç programımızın yarattığı esnekliği kullanarak çok kısa bir sürede piyasaya çıkmak suretiyle başarılı bir işlem gerçekleştirdik" ifadesini kullandı.

Haziran ayından bu yana ayrıca 630 milyon dolar tutarında tahsisli bono ihracı gerçekleştirdiklerinin altını çizen Aydoğan, kaynak yapısını çeşitlendirmek amacıyla yeni ve farklı alternatifleri değerlendirmeye devam ettiklerini belirtti.

Aydoğan, Türkiye ve VakıfBank'la ilk defa tanışan Asyalı yatırımcıların, eurobond ve tahsisli bono ihraçlarına gösterdikleri ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

AA