Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri düşerek Standard & Poor's 500 Endkesi'nin 3 haftadır ilk defa üst üste kayıp yaşayabileceği sinyalini verirken, yatırımcılar istihdam verileri ve şirket bilançolarını bekliyor.

Starbucks Corp. Asya'da yavaş büyüme açıklamasının ardından piyasa öncesi işlemlerde yüzde 1.6 geriledi. Visa Inc. gelirlerinin beklenenden daha az yükselmesinin ardından yüzde 3.1 değer kaybı yaşadı. Facebook Inc. yüzde 4 yükseldi.

S&P 500 Endeksi Aralık ayı vadelileri yüzde 0.2 düşerek New York saatiyle 06:13'te 1,756.5 puan oldu. Gösterge endeks Ekim ayında yüzde 4.9 ilerleyerek son 3 ayın en büyük yükselişini gerçekleştirdi. Dow Jones vadelileri 24 puan kaybederek 15,529 oldu.

Zurih'te bulunan Swiss & Global Asset Management Ltd. hisse fon yöneticisi Alexandra Walker-Ott, "Şirket görünümleri hâlâ biraz tedbirli. İnsanlar önümüzdeki bir kaç çeyrek boyunca güçlü kazanç artışlarını fiyatlıyorlar, o yüzden beklentilerde ister istemez biraz düşüş olacaktır. Piyasa artık çok ucuz değil o nedenle bir düzeltmeye gidebiliriz yakında" yorumunu yaptı.