Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Amerikan CNBC kanalına konuşan Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, Fed'in Eylül'de tahvil alımlarını azaltmayarak, parasal genişleme programının, düzenlenebilen ve ince ayar yapılabilen bir uygulama olduğu sinyali verme fırsatını kaçırdığını söyledi.

Fed Başkanı Ben Bernanke, Eylül'deki toplantının ardından önceden belirlenmiş bir şey olmadığını tekrarlamıştı.

Kongre'deki kaosun, para politikasına dikte etmesine izin verilmesinin kötü bir fikir olduğunu söyleyen Plosser, Fed'in fazla kısa görüşlü olabileceğini belirterek, "Ben uzun vadeli görünüme bakıyorum. Fed'in kısa vade için çok az şey yapabileceğini düşünüyorum" dedi.

Plosser, bu nedenle orta-uzun vadeye odaklanmaya devam edilmesinin önemli olduğunu söyledi ve 2014, 2015 tahminlerinin çok fazla değişmediğine dikkat çekti.

Parasal genişlemeyi çok fazla destekleyenlerden olmadığını hatırlatan Plosser, "Çok etkili olduğunu sanmıyorum. Bunu QE2 uygulandığı dönemde de demiştim" dedi.

Philadelphia Fed Başkanı Plosser ayrıca, Fed'in tahvil alımlarını azaltırken, enflasyonun da endişe kaynağı olabileceğini ifade etti.

Plosser, "Bilanço tablolarında duran 2 trilyon dolarlık rezerv fazlası yarattık. Şu an sadece duruyor, bu nedenle enflasyona neden olmuyor. Ancak bu para bankacılık sisteminden çıkmaya başladığında, enflasyonist olacak. O çıkış zamanı, enflasyondan endişe etmeye başlayacağımız zaman" yorumunda bulundu.