Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Financial Times gazetesinin haberine göre, ABD’de kamu yatırımları 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en düşük seviyelerine geriledi.

ABD'de brüt sermaye yatırımları 2. Dünya Savaşı sonrası brüt sermaye yatırımları ortalaması olan yüzde 5'in altına yüzde 3.6 geriledi.

Habere göre federal yatırımlardaki azalma, tasarruf tedbirleri nedeniyle kısılan sağlık ve emeklilik harcamaları ile bütçe kesintileri gelecekteki büyümeyi tehdit ediyor.

Obama hükümeti, Ekonomik Danışmanları Konseyi Başkanı Jason Furman, büyümesi tehdit altında olan ekonomiye hareketlilik kazandırmak için ABD'nin kamu yatırımlarını artırması gerektiğini söyledi.

ABD’nin 2012 yılında kamu yatırımlarının 475 milyar dolar olduğunu hatırlatan Furman, hükümetin 2014 kamu yatırımlarını artırmak için 2014'te 624 milyar dolarlık harcama yapmayı planladığına işaret etti.

Furman, 2014 bütçesinde kamu yatırım harcamalarını yüksek tutmalarının nedenini,  yetersiz altyapı ve araştırma geliştirme yatırımlarına hız vermek olarak açıkladı.

Obama, ABD ekonomisini krizden çıkarmak için başkanlığı döneminde kamu yatırımlarına hız verirken, eyaletler parasızlık yılından bu yana altyapı, okul ve yol yatırımlarını büyük ölçüde azalttı.