Advertisement
HABERLER ABONE OL

(15:11'de güncellendi)

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları ham petrol stoklarının ABD'de üst üste 7. hafta yükseldiği söylentileri üzerine 4 aydan uzun bir sürenin en düşük seviyelerine geriledi.

Petrol vadelileri geçtiğimiz hafta Haziran'dan bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin ardından yüzde 0.4 düşüş kaydetti. Yarın açıklanacak EIA verileri öncesinde, Bloomberg anketine katılan analistlere göre ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta 2.2 milyon varil artışla 386.1 milyon varile çıkarak 24 yılın zirvesine tırmandığı tahmin ediliyor. Libya devam eden protestolara rağmen Hariga terminalinde petrol üretimini yeniden başlatmayı planlıyor.

Kopenhag'ta bulunan Saxo Bank A/S şef emtia stratejisti Ole Hansen, "Bir yanda sevkiyatının bir kısmına devam etmeye hazırlanmasına rağmen Libya var ve bu destek sağlıyor, öbür yanda ise oldukça zayıf talep ve ABD'deki durumaun ne olduğunu anlamak için yarın açıklanacak olan veriyi bekleyen piyasa" dedi.

Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı Nymex elektronik işlemlerde 37 sent gerileyerek Londra saatiyle 11:59'da 94.25 dolardan işlem gördü. Kontrat 1 Kasım'da 94.61 dolardan kapanarak 21 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeden kapanmıştı. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 38 altında gerçekleşti.

Aralık vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 21 sent düşüşle Londra merkezli ICE Futures Europe Borsasında 106.44 dolar oldu. Brent petrol ile WTI petrol arasındaki fiyat farkı 12.18 dolar olarak gerçekleşti. Fark dün 11.61 dolar seviyesinde kaydedilmişti.

(15:11'de güncellendi)