Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:34'te güncellendi)

ABD hisseleri, yatırımcıların bu hafta açıklanacak olan ekonomik büyüme ve istihdam verilerini beklemesiyle, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin zirve rekoruna beş puan kadar yaklaşmasını sağlayan iki günlük kazanç periyodunun ardından yatay seyrediyor.

İnşaat firmaları, JPMorgan Chase & Co.'nun D.R. Horton Inc.'in siparişlerinde analist beklentilerinin altında bir artış olabileceğini söylemesiyle grup bazında yüzde 2.3 geriledi. Delphi Automotive Plc kârının analist beklentilerini kaçırması ile yüzde 4.7 değer kaybetti. Tenet Healthcare Corp. gelirlerinin beklentileri karşılayamaması sonrasında yüzde 12 düşüş yaşadı. GT Advanced Technologies Inc., Apple Inc. ile donanım tedarik anlaşması imzalaması sonrasında yüzde 20 değer kazandı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 kayıpla New York saati ile 12:41'de 1,766.19 puan oldu ve erken saatlerde yüzde 0.7'ye varan kayıpları azalttı. Dow Jones endeksi ise sadece 2.18 puan, yani yüzde 0.1'in altında gerileyerek 15,636.94 puana düştü. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 5.8 aşağısında seyretti.

Osborn & Scarborough müdürü Colleen Supran, "Piyasa şu anda ikilemde. İş gücü için, sadece sağlam bir ilerleme umudu besleyebiliyoruz, fakat tahmin etmek zor. Çünkü sağlıklı bir iş gücü piyasası aynı zamanda Fed'in tahvil alımlarını daha erken azaltmak için daha rahat hissedeceği anlamına da geliyor. Bu nedenle dalgalanmalar olacaktır" yorumunu yaptı.

S&P 500 Endeksi dün yüzde 0.4 yükseldi. Endeks şirket bilançolarının beklentileri aşması ve Fed'in teşvik tedbirlerini sürdürmesi ile, bu yıl içerisinde yüzde 24 yükselerek 2003'ten bu yana en dik yıllık kazanca hazırlanıyor.

(20:34'te güncellendi)